Nepotul magicianului

de C.S.Lewis

(Aceasta e coperta unei ediţii mai recente de la RAO, nu a ediţiei pe care am citit-o eu, care e mai veche).
(Aceasta e coperta unei ediţii mai recente de la RAO, nu a ediţiei pe care am citit-o eu, care e mai veche).

editura Rao Pentru Copii

(256 de pagini)

Polly și Digory, doi copii care erau vecini, umblau prin tunelul secret descoperit de ei. Vroiau să ajungă în casa părăsită de alături, dar au ajuns din greșeală în casa unchiului Andrew, în camera în care acesta le interzisese să intre. Au descoperit că acesta era magician și că în acea cameră încercase timp de câțiva ani să facă niște inele magice, cu ajutorul cărora să te poți teleporta în altă lume și să poți reveni. Unchiul Andrew o  trimite pe Polly în cealaltă lume, pentru a vedea dacă inelele funcționează. Digory se duce s-o aducă înapoi și aici începe aventura. Nefiind prea nerăbdători să se întoarcă acasă (mai ales că unchiul lui Digory nu e prea de treabă), copiii descoperă niște portaluri care duc în diverse lumi. Cu unul dintre ele ajung în Charn, un ținut distrus de Jadis, o  regină-vrăjitoare foarte puternică, pe care  copiii o readuc la viață din greșeală. Acum nu mai pot scăpa de aceasta, care îi urmărește mereu. Nu le trebuie multă vreme ca să-și dea seama că Jadis nu e o femeie bună. Acum vrăjitoarea vrea să le cucerească lumea, iar copiii nu pot face nimic pentru a o opri.

Acesta este primul volum al seriei „Cronicile din Narnia”. Mi-a plăcut acest volum pentru descrierile lumilor în care intră Polly și Digory, pentru felul în care descoperă Narnia. Mi-a plăcut și faptul că primul volum se leagă de al doilea printr-un anumit element.

Personaje principale: Polly, Digory, unchiul Andrew, Jadis și leul Aslan.

Nr. de volume: 7

Elemente fantastice: inelele fermecate, pădurea care făcea legătura cu celelalte lumi, pomul cu fructe fermecate, animalele vorbitoare, vocea leului, lacurile fermecate, clopotul, lacurile fermecate etc.

Țel: Descoperirea Narniei și să scape de vrăjitoarea cea rea.

Citită la: 12 ani

O recomand pentru: 9-100 de ani. Pentru copii, puști, puștoaice, chiar și pentru adulți.

Format: mediu

De unde am această carte: Am împrumutat-o de la bibliotecă.

Timp de lectură: aprox. 51 s. pe pag./ aprox. 3 h. 30 min.

 FN344FQP4TPN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *