Arhonul

de Catherine Fisher

Arhonul_0

editura Corint Junior

(383 de pagini)

În acest al doilea volum al trilogiei, Seth, Oblek și Alexos au plecat într-o călătorie spre Fântâna Cântecelor. Muzicantul Oblek și-a pierdut inspirația de a scrie noi cântece, iar acesta este singurul loc de unde și-o poate recăpăta. Însă celor trei li se alătură și Șacalul, al cărui singur scop este să adune bogății și care, după trădarea lui Seth din volumul anterior, s-ar putea dovedi foarte infidel. Iar în acest lung drum prin deșertul fierbinte, Seth este chinuit de nenumărate gânduri, din cauza amenințării lui Argelin. Acesta i-a cerut lui Seth să-l omoare pe Arhon, pentru ca el să poată prelua puterea. În schimb, dacă nu va face ceea ce i se spune, tatăl și sora lui Seth vor muri. Acum, băiatul este pus la grea încercare, având de făcut o alegere importantă.

În acest timp, noi certuri încep să apară între Argelin și Hermia, deoarece, în timp ce Argelin dorește doar să preia puterea și nu crede cu adevărat că Alexos este întruchiparea zeului, Hermia crede în identitatea lui Alexos și dorește doar să se apere împotriva armatei Împăratului, care a atacat Portul și care cere demisia ei din funcția de Vestitoare. Așadar, alianța dintre ei pare pe punctul de a se rupe.

Între timp, Mirany își continuă viața de Purtătoare, dar se simte singură și lipsită de apărare fără prietenii ei alături. A devenit foarte precaută, temându-se că Hermia ar putea încerca s-o otrăvească. Singura pe care o are alături este Rhetia, dar nci măcar în ea nu poate avea totală încredere, deoarece ideile fetelor sunt total diferite, iar ambițiile Rhetiei ar putea să srice planurile lui Mirany.

În acest volum, acțiunea este chiar mai complexă decât în volumul unu, având loc pe două planuri. Relațiile dintre personaje devin nesigure. Nimeni nu mai știe în cine poate avea încredere. Ceea ce am observat în această carte este că avem câteva personaje oarecum indecise, care nu pot fi încadrate în categoria personaje pozitive, dar nici în cea de personaje negative. Un bun exemplu ar fi Chryse, care pare să schimbe taberele oricând dorește. În general, personalitaea personajelor este complexă. De-a lungul cărții, am ajuns să le cunosc pe toate și, ceea ce am apreciat este că, în comparație cu alte cărți, aici personajele negative nu sunt doar niște ticăloși care vor să facă rău, ci la baza faptelor lor sunt niște motive ușor de înțeles, fiecare având din anumite puncte de vedere dreptate. Mi-a plăcut și scena de la final, când fiecare personaj trebuia să se confrunte cu sine însuși.

Citat reprezentativ: „–Voi face călătoria până la Fântâna Cântecelor. Voi bea din apa ei și o să v-o aduc înapoi, de dincolo de moarte și pustiu. Voi face râurile să curgă și recoltele să crească pentru voi. Te voi salva, popor al meu !”

Personaje principale: Mirany, Seth, Oblek, Alexos, Hermia, Argelin, Rhetia, Chryse, prințul Jamil, Șacalul, Vulpoiul, Kreon, Pa și Telia (tatăl și sora lui Seth).

Nr. de volume: 3. Volumul anterior (volumul 1) se numește Oracolul, iar următorul volum (volumul 3), se numește Scarabeul.

Țel: Găsirea Fântânii Cântecelor, aducerea ploii.

Elemente fantastice: Fântâna Cântecelor, Arhonul, Vestitoarea, Oracolul, uumbra zeului, etc.

Citită la: 13 ani.

O recomand pentru: 11-20 de ani. Pentru puștoaice și tinere (deoarece cartea este mai mult pentru fete).

Format: mediu.

De unde am această carte: Am împrumutat-o de la bibliotecă.

Timp de lectură: aprox. 1 min. pe pag./aprox. 6 h. 40 min.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *