Cronica Focului

de John Stephens

Cronica_focului_1

editura Rao

(475 de pagini)

Acesta este al doilea volum al trilogiei „Cărțile Începutului”. În acesta, copiii trebuie să găsească cea de-a doua Carte a Începutului. Așa cum cartea găsită de Kate în volumul trecut este Atlasul Timpului (cu ajutorul căreia Kate poate călători prin timp și spațiu după bunul plac), următoarea carte ce trebuie găsită este Cartea Vieții. Aceasta poate vindeca orice rană și poate aduce la viață natura. Michael și Emma vor porni într-o nouă aventură, trebuind să traverseze Antarctica pentru a ajunge la vulcanul în care este ascunsă cartea. Michael se va lupta cu un dragon pentru a recupera Cartea Vieții, singurul lucru care o poate salva pe Emma, sora lui împietrită. Apoi, împreună cu o mică armată de elfi (în frunte cu prințesa elfă Wilamena), copiii îl înfruntă pe Rourke, adeptul lui Magnus cel Teribil, care dorește să le fure Cartea Vieții, pentru a-și învia stăpânul cel malefic.

Kate însă nu își va ajuta frații, fiind pierdută în timp, în anul 1899, cu câteva zile înainte ca lumea oamenilor să se separe de lumea magiei, după ce pierde Atlasul Timpului. Aici îl cunoaște pe Rafe, un băiat care este prietenul și dușmanul ei în același timp, cel menit să devină următorul și ultimul Magnus cel Teribil. Dar pentru Kate viitorul ascunde un pericol.

A fost o lectură grozavă, plină de aventuri primejdioase, vrăji și salvări riscante.

Personaje principale: Kate (15 ani), Michael (13 ani), Emma (12 ani), Gabriel (un bărbat foarte puternic care ține mult la copii), doctorul Pym (vrăjitor), prințesa Wilamena, Magnus cel Teribil (dușmanul copiilor), Rourke (adeptul său), Rafe, doamna Henrietta Burke (vrăjitoare), Scruggs (vrăjitor), Jake, Beetles și Abigail (3 copii).

Țel: Găsirea Cărții Vieții și salvarea lui Kate.

Nr. de volume: 3. Volumul anterior se numește „Atlasul de Smarald”. Din păcate, al treilea volum nu a fost tradus încă în română.

Seria: Cărțile Începutului.

Elemente fantastice: Coroana fermecată a prințesei Wilamena, Cartea Vieții, Atlasul Timpului, cele trei poțiuni din camera secretă de sub mormânt, Magnus cel Teribil, Cuta (locul de întâlnire a celor vii cu cei morți), profețiile, etc.

Citită la: 12 ani.

O recomand pentru: 11-16 ani. Pentru puștoaice. Pentru cititori avansați.

Format: mediu.

De unde am această carte: Am împrumutat-o de la bibliotecă.

Timp de lectură: 1 min. 10. pe pag./9 h. 25 min.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *