Rao – Ce-a citit Iasmina http://www.otoiu.com/iasmina Cărți pentru puști și puștoaice Fri, 26 Jun 2015 15:31:04 +0300 ro-RO hourly 1 http://www.otoiu.com/iasmina/wp-content/uploads/2015/09/icon-150x150.png Rao – Ce-a citit Iasmina http://www.otoiu.com/iasmina 32 32 Dispăruți http://www.otoiu.com/iasmina/disparuti/ http://www.otoiu.com/iasmina/disparuti/#respond Wed, 17 Jun 2015 11:38:57 +0000 http://www.otoiu.com/iasmina/?p=3205 Continue reading Dispăruți]]> de Michael Grant

(Coperta cărţii. Dă clic pe orice imagine ca s-o măreşti. Foto @)
(Coperta cărţii. Dă clic pe orice imagine ca s-o măreşti. Foto @)

editura Rao

(442 de pagini)

Romanul începe cu dispariția subită a adulților: părinți, doctori, profesori, toți au dispărut, cu excepția copiilor sub 15 ani. Acest lucru face ca lucrurile s-o ia razna, cu atât mai mult cu cât nu este singura schimbare. Copiii descoperă că sunt prizonieri în propriul oraș (Perdido Beach), o barieră magică despărțindu-i de celalate locuri. Se fac nenumărate supoziții. Mulți presupun că adulții se află de partea cealaltă a barierei, dar nimeni nu reușeșete să treacă dincolo. Pe lângă asta, ființele din Perdido Beach încep să se schimbe. Animalele devin mutante, iar unii dintre copii își descoperă puteri incredibile, pe care înainte nu le aveau. Trecând peste șocul a ceea ce li s-a întâmplat, copiii încep să se organizeze, să-și repartizeze sarcini (Mary și fratele ei se ocupă de copiii de grădiniță, iar Dahra se ocupă de răniți). Însă nu toate alegerile sunt înțelepte. Odată cu urcarea lui Caine la putere, lucrurile se înrăutățesc. Este o lume nouă, numită FAYZ, iar în această lume, bătăușii impun regulile și controlează totul. Singurii care încearcă să se opună sunt un mic grup de prieteni: Sam, Astrid, Pete (frățiorul mai mic al lui Astrid), Quinn, Edilio și Lana. Doar că Sam nu mai are mult de trăit în această lume, având în vedere că aniversarea lui de 15 ani se apropie cu pași repezi. Și, după cum au descoperit cu toții, de la apariția FAYZ-ului, toți cei care împlinesc 15 ani dispar de ziua lor și nimeni nu știe unde se duc. Copiii se împart în tabere, iar războiul e pe cale să înceapă. Și, ca să fie și mai rău, o creatură sinistră, numită Întuneric, pândește din umbră, așteptând să atace.

(Din carte... Foto @)
(Din carte…
Foto @)

Mă bucur că am citit această carte, pentru că este altfel decât altele. Acțiunea are loc în prezent, în lumea noastră, iar ceea ce a determinat toate aceste schimbări este doar un accident nefericit. Este foarte interesant felul în care evoluează povestea, iar stilul este unul captivant. Personajele au personalități complexe și sunt prezentae în paralel, de-a lungul cărții. Oricum ar fi, cu siguranță o să citesc și volumele următoare.

(Pagina de titlu. Foto @)
(Pagina de titlu.
Foto @)

Protagonistul: Sam este genul de băiat care este un „erou ocazional”. În majoritatea timpului, nu iese în evidență cu nimic. Dar, atunci când lucrurile o iau razna, Sam intervine și salvează situația, dând dovadă de mult curaj. Tocmai acest lucru l-a făcut pe Caine să-i dea funcția de pompier. Un alt lucru pe care îl aflăm despre el este că, la fel ca unii copii din FAYZ, are și el o putere supranaturală: aceea de a arunca o lumină orbitoare din mâini. Sam ține la prietenii săi și, indiferent de situație, rămâne de partea binelui. Este sincer și, în comparație cu alții, nu a încercat să profite niciodată de poziția lui privilegiată în FAYZ. Lui Sam îi place de cea mai deșteaptă fată din școală, Astrid, iar această aventură îl va ajuta să se apropie de ea.

 

(Cotor. Foto @)
(Cotor.
Foto @)

Personaje principale: Sam (protagonistul), Astrid (blondă și foarte deșteaptă), Edilio, Quinn (la începutul cărții, el este cel mai bun prieten al lui Sam), Pete (frățiorul autist al lui Astrid), Lana (o fată cu puteri de vindecătoare), Caine (stăpân peste FAYZ), Drake (cel mai mare bătăuș, de partea lui Caine), Diana, Computer Jack, Orc, etc.

Nr. de volume: 6. Din păcate, doar 3 s-au tradus ăn limba română. Următoarele două volume se numesc Foamea și Minciunile.

Țel: Lupta împotriva lui Caine.

Elemente fantastice: Bariera magică, dispariția adulților, coioții vorbitori, animalele mutante, etc.

Citită la: 13 ani.

O recomand pentru: 11-16 ani. Pentru puști și puștoaice.

Format: mediu.

De unde am ceastă carte: Am împrumutat-o de la bibliotecă.

]]>
http://www.otoiu.com/iasmina/disparuti/feed/ 0
Pisica printre porumbei http://www.otoiu.com/iasmina/pisica-printre-porumbei/ http://www.otoiu.com/iasmina/pisica-printre-porumbei/#respond Tue, 16 Jun 2015 13:06:41 +0000 http://www.otoiu.com/iasmina/?p=3202 Continue reading Pisica printre porumbei]]> de Agatha Christie

Pisica_Printre_porumbei_Christie

editura Rao

(280 de pagini)

Totul începe în prima parte a trimmestrului trei, la școala Meadowbank, o celebră școală de fete. Sosesc trei noi membre ale personalului: Ann Shapland (noua secretară), Mademoiselle Blanche (noua profesoară de franceză) și domnișoara Springer (noua profesoară de sport). Domnișoara Springer este foarte severă și multe eleve se plâng de ea, din cauză că țipă la ele. Cu toate acestea, nimeni nu părea să aibă vreun motiv serios ca s-o omoare. Așa că, atunci corpul ei este găsit în pavilionul de sport, toată lumea este îngrozită. Poliția deschide o anchetă, dar nu reușește să găsească criminalul. Iar între timp, are loc o a doua crimă: domnișoara Vensittart, ucisă tot în pavilionul de sport. Shaista, una dintre eleve, este răpită, iar, în cele din urmă, Mademoiselle Blanche este găsită și ea moartă, în camera ei.

Cazul acesta pare să se lege de un alt caz, încă nerezolvat, petrecut cu șase luni în urmă. Este vorba despre prințul Ali Yusuf, care, știind că va avea loc o revoluție împotriva lui, se hotărăște să plece din țară cu un avion. Îi încredințează pilotului său un săculeț cu diamante, pe care el trebuie să le scoată ilegal din țară. Însă prințul și pilotul mor amândoi, într-un accident de avion și nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu diamantele.

Acum, numai Hercule Poirot poate să rezolve acest caz și să salveze școala Meadowbank de la ruinare.

Mister, suspans, crime, cartea asta le are pe toate. Mi-a plăcut.

 

Personaje principale: Domnișoara Bulstrode (directoarea), domnișoara Chaddwich, domnișoara Vansittart, domnișoara Springer, Mademoiselle Blanche, domnișoara Ann Shapland, domnișoara Rich (profesoarele), Adam (noul grădinar), Shaista, Julia, Jenifer (eleve), inspectorul Kelsey și Hercule Poirot.

Nr. de volume: 1.

Țel: Găsirea criminalului.

Citită la: 13 ani.

O recomand pentru: 11-100 de ani. Pentru puști, puștoaice, tineri, chiar și pentru adulți.

Format: mic.

De unde am această carte: Am primit-o de 1 iunie.

Timp de lectură: 1 min. 5 sec. pe pag./aprox. 5 h.

]]>
http://www.otoiu.com/iasmina/pisica-printre-porumbei/feed/ 0
Cei patru mari http://www.otoiu.com/iasmina/cei-patru-mari/ http://www.otoiu.com/iasmina/cei-patru-mari/#respond Thu, 05 Feb 2015 09:52:13 +0000 http://www.otoiu.com/iasmina/?p=2995 Continue reading Cei patru mari]]> de Agatha Christie

(Coperta cărţii. Foto @. Clic pe orice imagine ca s-o măreşti.)
(Coperta cărţii. Foto @.
Clic pe orice imagine ca s-o măreşti.)

editura Rao

(184 de pagini)

Hercule Poirot, cel mai renumit detectiv, are un alt caz de rezolvat, de data asta ultimul și cel mai important din viața sa. Este vorba de o bandă de răufăcători numită „Cei patru mari”, formată din patru persoane. Numărul 1 este un chinez, având cea mai abilă minte criminală a tuturor timpurilor. Numărul 2, al cărui simbol este semnul dolarului, este un american milionar. Numărul 3 este o franțuzoaică, iar numărul 4 este „Distrugătorul”, un ucigaș sângeros, care obișnuiește să se deghizeze, astfel că nimeni nu știe cum arată cu adevărat.

(Detaliu copertă. Foto @)
(Detaliu copertă. Foto @)

Cei_patru_mari_2_cr Hercule Poirot și prietenul lui, Hastings, vor trebui să descopere identitatea celor patru. Detectivul descoperă că, în ultimul timp, toate crimele care au avut loc au legătură cu Cei patru mari: omul găsit mort în casa lui Hercule Poirot, bărbatul cu gâtul tăiat, șahistul celebru care moare pe neașteptate în timpul unei partide de șah, tânăra călcată de motocicletă și misterul iasomiei galbene (în care un bărbat de cincizeci de ani moare cu capul carbonizat pe radiatorul de gaz). Cei patru mari se vor dovedi deosebit de periculoși, întrucât plănuiesc să-i asasineze pe Hercule Poirot și prietenul său.

O carte interesantă, în care, chiar și după descoperirea identității celor patru mari, prinderea acestora se va dovedi dificilă.

Personaje principale: Hercule Poirot, Hastings, Cei patru mari, contesa Rossakoff, domnul Abel Ryedsal, doamna Olivier, domnișoara Flossie Monro, domnul Ingles.

Nr. de volume: 1. De Agatha Christie, am mai citit următoarele cărți: „O crimă anunțată”, „Petrecerea de Halloween” și „Zece negri mititei”.

Țel: Demascarea și prinderea Celor patru mari.

Citită la: 13 ani.

O recomand pentru: 11-100 de ani. Pentru puști, puștoaice, tineri, chiar și pentru adulți.

Format: mic.

De unde am această carte: Am primit-o de Sfântul Nicolae.

Timp de lectură: 1 min. 22 s. pe pag./aprox. 4 h. 20 min.

(Colecţia Agatha Christie. Foto @)
(Colecţia Agatha Christie. Foto @)

 

]]>
http://www.otoiu.com/iasmina/cei-patru-mari/feed/ 0
O crimă anunțată http://www.otoiu.com/iasmina/o-crima-anuntata/ http://www.otoiu.com/iasmina/o-crima-anuntata/#respond Fri, 30 Jan 2015 16:46:43 +0000 http://www.otoiu.com/iasmina/?p=2937 Continue reading O crimă anunțată]]> de Agatha Christie

(Coperta. Foto @)
(Coperta. Foto @)

editura Rao

(247 de pagini)

O carte aflată pe locul 3 în „Top zece romane favorite”. În această carte, localnicii unui mic sat găsesc în ziar un anunț ciudat:

(Cotor. Foto @)
(Cotor. Foto @)

„Este anunțată o crimă care va avea loc vineri, 29 octombrie, la ora 18.30, la Little Paddocks.”

Crezând că este vorba despre o petrecere-surpriză, locuitorii se adună la Little Padocks, o casă în care stăpâna este domnișoara Letitia Blacklock. Însă atunci când se sting luminile și apare pe neașteptate un tânăr cu un pistol, oamenii își dau seama că nu este o glumă. Individul trage două gloanțe spre Letitia Blacklock, care din fericire nu o nimeresc, apoi, în mod surprinzător, bărbatul se sinucide. Inspectorul Craddock este angajat pentru a rezolva acest caz. Se descoperă că tânărul care a intrat în casă înarmat este un anume Rudi Scherz, un om care a mai avut anterior probleme cu poliția.

Însă, ajutat de Miss Marple, inspectorul Craddock ajunge la concluzia că altcineva stă în spatele atacului. Această concluzie se dovedește a fi adevărată, când domnișoara Bunner moare după ce ia o pastilă de aspirină otrăvită. Acum rămâne de văzut care din localnicii satului a pus totul la cale.

O carte cu un final neașteptat. O lectură de calitate.

Mi-am închipuit personaje interesante despre care să merite să scriu, iar la sfârșitul cărții mi se părea că le cunosc.”

AGATHA CHRISTIE

 

(Detaliu copertă. Foto @)
(Detaliu copertă. Foto @)

Personaje principale: Domnișoara Letitia Blacklock, domnișoara Dora Bunner (flostă colegă de școală cu Letitia Blacklock), Philip și Julia (nepoții Letitiei Blacklock), Mitzi (servitoarea), doamna Easterbrook și soțul ei, doamna Philipa Haymes, Edmund, doamna Sweetanham, domnișoara Murgatroyd, domnișoara Hinchclife, doamna Harmon și domnul Julian Harmon (localnici), inspectorul Craddock, sergentul Fletcher, Miss Marple și Emma.

Nr. de volume: 1. De Agatha Christie am mai citit „Cei patru mari”, „O crimă anunțată” și „Zece negri mititei”.

Țel: Găsirea criminalului.

(Foto @)
(Foto @)

Citită la: 13 ani.

O recomand pentru: 11-100 de ani. Pentru puști, puștoaice, tineri, chiar și pentru adulți.

Format: mic.

De unde am această carte: Am primit-o de Crăciun.

Timp de lectură: 1 min. 22 s. pe pag./aprox. 6 h.

(Colecţia Agatha Christie. Foto @)
(Colecţia Agatha Christie. Foto @)

 

]]>
http://www.otoiu.com/iasmina/o-crima-anuntata/feed/ 0
Zece negri mititei http://www.otoiu.com/iasmina/zece-negri-mititei/ http://www.otoiu.com/iasmina/zece-negri-mititei/#respond Thu, 01 Jan 2015 19:30:40 +0000 http://www.otoiu.com/iasmina/?p=2916 Continue reading Zece negri mititei]]> de Agatha Christie

15.01.02_8802

editura Rao

(249 de pagini)

Zece oameni primesc niște scrisori de la prietenii lor, în care sunt invitați să-și petreacă vara în conacul de pe Insula Negrului. Ajungând aici, descoperă însă că nu există nicio gazdă și că sunt prizonieri pe această insulă, fiind înconjurați  de o mare furtunoasă și fiind învinovățiți de comiterea unor crime de o voce misterioasă înregistrată pe un gramofon. Cei zece se numesc: Vera Claythorne (o tânără învățătoare), Emily Brent (o bătrână foarte religioasă), Philip Lombard, Anthony Masterson (un tânăr atrăgător și mare vitezoman), Blore (un fost inspector), domnul Walgrave (judecător), domnul Armstrong (doctor), domnul și doamna Rogers (soț și soție), domnul Merchartur (general).

Ei au în comun faptul că toți au făcut genul de crime care nu pot fi aduse în fața jutiției. De exemplu, domnii Rogers erau cândva servitorii unei doamne bătrâne, căreia nu-i dăduseră intenționat un medicament, motiv pentru care aceasta murise. Un alt exemplu ar fi fapta lui Emily Brent, care își dăduse afară servitoarea, care mai apoi s-a sinucis.

(Detaliu copertă. Foto @)
(Detaliu copertă. Foto @)

Primul moare tânărul Anthony Marston, otrăvit cu cianură. Urmează doamna Rogers, găsită zăcând, după ce murise din cauza unei supradoze de somnifer. Cei opt rămași își dau seama că au fost păcăliți să vină aici, urmând să fie uciși unul câte unul pentru faptele lor.

Singura lor șansă de a scăpa e aceea de a descoperi criminalul. Dacă la început ei cred că cineva din afară, care se ascunde în conac, este cel care plănuiește să-i ucidă pe toți, își dau curând seama, că, având în vedere că insula e pustie, probabil criminalul e unul dintre ei. Curând, cu toții ajung să se suspecteze unii pe alții și să fie foarte atenți, căci ei știu că trădătorul dintre ei pândește momentul în care să-i ucidă. Toți încearcă să se ferească șu să  supraviețuiasă și nimeni nu mai are încredere în nimeni.

O altă carte de Agatha Christie, foarte bine scrisă. Este genul de carte înspăimântătoare și enigmatică.

(Foto @)
(Foto @)
(Cotor. Foto @)
(Cotor. Foto @)

Una dintre cele mai bune și uimitoare creații ale Agathei Christie”.

THE OBSERVER

Iată capodopera Agathei Christie.”

SPECTATOR

 

Personaje principale: Le-am menționat mai sus. Personajele principale sunt cele zece persoane de pe Insula Negrului.

Nr. de volume: 1. Anul acesta am mai citit și alte cărți de Agatha Christie, cum ar fi: Petrecerea de Halloween”, „Cei patru mari”, „O crimă anunțată” și „Zece negri mititei”.

Țel: Descoperirea criminalului.

Citită la: 13 ani.

O recomand pentru: 12-100 de ani. Pentru puști, puștoaice, tineri, chiar și pentru adulți.

Format: mic.

De unde am această carte: Am primit-o de Crăciun.

Timp de lectură: 1 min. pe pag./4 h. 15 min.

 

 

]]>
http://www.otoiu.com/iasmina/zece-negri-mititei/feed/ 0
Petrecerea de Halloween http://www.otoiu.com/iasmina/petrecerea-de-halloween/ http://www.otoiu.com/iasmina/petrecerea-de-halloween/#respond Tue, 23 Dec 2014 07:56:00 +0000 http://www.otoiu.com/iasmina/?p=2869 Continue reading Petrecerea de Halloween]]> de Agatha Christie

(Coperta cărţii. Foto @. Fă clic pe oprice imagine ca s-o vezi mărită!)
(Coperta cărţii.
Foto @.
Fă clic pe oprice imagine ca s-o vezi mărită!)

editura Rao

(217 pagini)

Acasă la doamna Rowena Drake are loc o petrecere de Halloween pentru copiii și adolescenții între 11 și 18 ani. La această petrecere s-a jucat un joc în care copiii trebuiau să culeagă cu gura merele dintr-o găleată cu apă, cât și multe alte jocuri (Snapdragon, un joc în care fetele își văd viitorii soți în oglinzi, etc.). Petrecerea este un succes și toată lumea merge acasă. Însă o fată de 13 ani, Joyce, nu s-a mai întors. Ea este găsită moartă în casa în care a avut loc petrecerea, fiind înecată într-o găleată cu apă (chiar cea în care s-a jucat jocul cu merele).

(Detaliu copertă. Foto @)
(Detaliu copertă. Foto @)

Celebrul detectiv Hercule Poirot află această veste de la doamna Ariadne Oliver, o prietenă de-a lui, scriitoare de romane polițiste. Scriitoarea fusese prezentă la pregătirile pentru petrecere, când decorase casa împreună cu alți adulți. În timpul pregătirilor, victima afirmase că atunci când era mai mică fusese martora unei crime. Hercule Poirot se hotărăște să investigheze cazul, fiind convins că există o legătură între afirmația lui Joyce și moartea ei la doar câteva ore după. Deși toată lumea o considera o mincinoasă, el era convins că ceea ce a spus este adevărat și că este foarte posibil ca criminalul care a ucis-o să fi fost cel care a săvârșit crima de mai demult, cât  și că motivul uciderii fetei a fost teama de a nu dezvălui ce s-a întâmplat atunci.  Lucrurile se complică însă când fratele victimei, Leopold, este găsit la rândul său mort.

Această carte este una detectivistică, care implică rezolvarea unui caz misterios. Nu am citit prea multe cărți de acest tip, dar îmi place stilul autoarei. Este ușor de citit și am citit-o cu plăcere.

Protagonist: Hercule Poirot este un bărbat mărunțel de vreo șaizeci și ceva de ani, foarte inteligent, o minte strălucită cu o intuiție extraordinară. Datorită acestor calități de detectiv și datorită numărului mare de cazuri rezolvate a ajuns foarte faimos. De multe ori presupunerile sale par nebunești, dar sunt întotdeauna corecte.

 

(Cotorul cărţii. Foto @)
(Cotorul cărţii. Foto @)

Personaje principale: Rowena Drake (gazda), Joyce (victima de 13 ani), Ann și Leopold (frații lui Joyce), doamna Oliver (scriitoarea), domnul Hercule Poirot (detectivul), doamna Judith (prietena doamnei Oliver), Miranda (fata de 12 ani a doamnei Judith), Michael Garfield (designer de grădini).

Nr. de volume: Seria „Hercule Poirot” are multe volume, dar acestea nu sunt legate între ele, fiecare reprezentând un caz separat. Anul acesta am mai citit și „Cei patru mari” din seria cu Hercule Poitot, iar ca romane separate am citit „O crimă anunțată” și „Zece negri mititei”.

Țel: Găsirea criminalului.

Citită la: 13 ani.

O recomand pentru: 11-100 de ani. Pentru pști, puștoaice, tineri, chiar și pentru adulți.

Format: mic.

De unde am această carte: Am primit-o de Sfântul Nicolae.

Timp de lectură: 1 min. 22 s. pe pag./5 h. 30 min.

(Foto @)
(Foto @)
(Coperta cărţii)
(Coperta cărţii)
]]>
http://www.otoiu.com/iasmina/petrecerea-de-halloween/feed/ 0
Școala fricoșilor – Examenul final http://www.otoiu.com/iasmina/scoala-fricosilor-examenul-final/ http://www.otoiu.com/iasmina/scoala-fricosilor-examenul-final/#respond Sat, 13 Dec 2014 17:41:17 +0000 http://www.otoiu.com/iasmina/?p=2801 Continue reading Școala fricoșilor – Examenul final]]> de Gitty Daneshvari

(Coperta cărţii. Foto @. Faceţi clic pe oricare poză ca s-o măriţi.)
(Coperta cărţii.
Foto @. Faceţi clic pe oricare poză ca s-o măriţi.)

editura Rao

(256 de pagini)

Acesta este al treilea și ultimul volum al seriei „Școala fricoșilor”. Acesta reprezintă continuarea volumului doi, având loc în aceeași vară.

Odată ce Lulu, Madeleine, Theo și Garisson află că Hyacinth a fost cea care i-a spus reporteriței Sylvie Mongtmorency despre școala la care merg ei, crezând că femeia era „prietena ei”, aceștia se supără foarte tare pe ea și încep s-o evite. Până atunci, doamna Wellington se străduise foarte mult să țină școala ascunsă, iar acum că reporterița aflase de ea, avea să publice într-o lună de zile un articol în care va distruge reputația doamnei Wellington. În acest articol avea să scrie și despre Abernathy. Abernathy era singurul copil pe care doamna Wellington nu reușise să-l vindece în foarte mulți ani. Ceea ce era mai grav era că acel băiat era chiar fiul ei vitreg , iar el se temea de propria lui mamă vitregă. Doamna Wellington vindecase foarte mulți copii de fobiile lor, dar pe Abernathy nu numai că n-a putut să-l vindece, dar acesta chiar fugise în pădure și nu se mai întorsese niciodată. Acum Abernathy era adult, dar continua să se ascundă în pădure.

(Detaliu copertă. Foto @)
(Detaliu copertă. Foto @)

Sylvie Mongtmorency auzise această poveste și dorea să scrie tocmai despre acest subiect. Pentru a-și ajuta profesoara, copiii vor trebui s-o împace pe aceasta cu fiul ei.

(Pagini din carte. Foto @)
(Pagini din carte. Foto @)

Un volum în care totul se inversează: dacă până acum doamna Wellington i-a învățat pe Lulu, Garrison, Madelein, Theo și Hyacinth cum să-și învingă fobiile, acum copiii îi vor învăța pe cei doi, mamă și fiu, cum să se înțeleagă.

Personaje principale: Doamna Wellington, Schmidty, Lulu, Theo, Madeleine, Garrison, Hyacinth, Abernathy, reporterița Sylvie Mongtmorency și directorul Conservatorului Contrar.

Nr. de volume: 3. Volumele anterioare sunt subintitulate „Școala fricoșilor” și „Lecția nu s-a terminat”.

Scoala_fricosilor_III_3
(Clic ca să citiţi un început de capitol…
Foto @.)

Citită la: 13 ani.

O recomand pentru: 9-14 ani. Pentru copii, puşti și puștoaice.

Format: mediu.

De unde am această carte: Am împrumutat-o de la bibliotecă.

Timp de lectură: 53 s. pe pag./3 h. 10 min.

(Foto @)
(Foto @)

 

 

 

 

]]>
http://www.otoiu.com/iasmina/scoala-fricosilor-examenul-final/feed/ 0
Școala fricoșilor – Lecția nu s-a terminat http://www.otoiu.com/iasmina/scoala-fricosilor-lectia-nu-s-a-terminat-2/ http://www.otoiu.com/iasmina/scoala-fricosilor-lectia-nu-s-a-terminat-2/#respond Sat, 13 Dec 2014 17:07:03 +0000 http://www.otoiu.com/iasmina/?p=2786 Continue reading Școala fricoșilor – Lecția nu s-a terminat]]> de Gitty Daneshvari

(Coperta cărţii. Clic ca s-o măreşti. Foto @)
(Coperta cărţii. Clic ca s-o măreşti.
Foto @)

editura Rao

(251 de pagini)

Acesta este al doilea an al lui Madeleine, Lulu, Garrison și Theo la Școala Fricoșilor. Acum li s-a alăturat însă o nouă colegă, Hyacinth, în vârstă de zece ani. Fobia acesteia este de a rămâne singură, motiv pentru care se ține mereu pe lângă ceilalți patru (enervându-i destul de tare).

Lucrurile sunt mai complicate  de data asta, deoarece la Școala Fricoșilor au loc spargeri, niște hoți necunoscuți furându-i doamnei Wellington toate perucile și fardurile.  Atunci când primesc o scrisoare de la tâlhari, în care li se spune un loc în care să se întâlnească, doamna Wellington e hotărâtă să meargă acolo. Este însă foarte surprinsă să afle că locul întâlnirii este la un concurs canin. Aici, doamna Wellington își dă seama că hoții sunt niște persoane pe care ea le cunoaște, care doreau să se răzbune pe ea.

(Pagina de titlu. Clic ca s-o măreşti. Foto @)
(Pagina de titlu. Clic ca s-o măreşti. Foto @)

Terminându-se acest incident și hoții fiind pedepsiți să nu mai prticipe vreodată la un concurs canin, doamna Wellington, Schmidty și copiii cred că sunt în siguranță, dar apare un nou pericol. Reporterița Sylvie Mongtmorency dorește să distrugă cariera doamnei Wellington, plănuind să publice un articol calomnitor în revista sa. Acum copiii trebuie să o ajute pe profesoara lor și să oprească publicarea articolului.

A fost un volum interesant, al doilea din această serie de trei volume.

(Foto @)
(Foto @)

 

 

(Despre autoare. Foto @)
(Despre autoare. Foto @)

Personaje principale: Doamna Wellington (profesoara de la Școala Fricoșilor), Scmidty (servitorul doamnei Wellington), Madeleine (având fobia păianjenilor și a altor insecte), Lulu (claustrofoba), Hyacinth (având fobia de a sta singură), Theo (având fobia de a muri) și Garrison (având fobia apei).

Nr. de volume: 3. Seria „Școala Fricoșilor” are trei volume: „Școala fricoșilor”, „Lecția nu s-a terminat” și „Examenul final”.

Țel: Descoperirea hoților, găsirea unei căi de a o opri pe reporterița Sylvie Mongtmorency să publice articolul.

Citită la: 13 ani.

O recomand pentru: 9-14 ani. pentru copii, puști și puștoaice.

Format: mediu.

De unde am această carte: Am împrumutat-o de la bibliotecă.

Timp de lectură: 53 s. pe pag./aprox. 4 h.

 

]]>
http://www.otoiu.com/iasmina/scoala-fricosilor-lectia-nu-s-a-terminat-2/feed/ 0
Școala fricoșilor http://www.otoiu.com/iasmina/scoala-fricosilor/ http://www.otoiu.com/iasmina/scoala-fricosilor/#respond Thu, 06 Nov 2014 18:38:31 +0000 http://www.otoiu.com/iasmina/?p=2741 Continue reading Școala fricoșilor]]> de Gitty Daneshvary

(Coperta cărţii. Clic ca s-o măreşti. Foto @)
(Coperta cărţii. Clic ca s-o măreşti. Foto @)

editura Rao

(283 de pagini)

Madeleine era o fată de 12 ani, care avea o fobie a insectelor, gândacilor și păianjenilor. De fapt, îi era atât de frică de aceste vietăți, încât insista ca mașina și casa ei să fie fumigate în fiecare zi. Dar această metodă de prevedere nu era îndeajuns pentru ea: pe lângă asta, ea purta un văl împotriva insectelor pe cap în permanență și avea niște sticle de insecticid mereu la îndemănă.

Lulu are tot 12 ani. Ea este claustrofobă, temându-se foarte tare de lifturi și de toaletele strâmte. Din acest motiv, ea nu mănâncă și nu bea înainte să  meargă la școală, pentru a nu fi nevoită să folosească toaleta, care pentru ea e un loc înfricoșător.

Teama cea mai mare a lui Theo este de moarte. De la decesul bunicii sale, el nu se gândește decât la metode de precauție. De aceea, el își pune părinții, frații și surorile să-i transmită o dată pe oră un SMS cu textul „viu” sau „mort”. Se teme de asemenea de orice fel de boală și își face mereu griji referitoare la familia sa.

Garrison avea 13 ani și era foarte bun la sport. Cu toate astea, el se temea de apă atât de tare încât i se făcea rău numai când cineva spunea ceva referitor la apă. El încerca să-și ascundă această fobie, dar știa că nu va mai putea mult timp. De aceea, se gândea la o soluție care să-l vindece de această teamă.

(Detaliu din carte. Foto @)
(Ilustraţii de Carrie Gifford. Clic ca să măreşti imaginea. Foto @)

Cei patru copii merg în vacanța de vară la „Școala fricoșilor”, o școală super-secretă, despre care doar cei mai faimoși psihologi știu. O au ca profesoară pe o femeie excentrică numită doamna Wellington. Ei își vor petrece restul verii alături de ea, de servitorul ei, Schmidty, de cele patru pisici și de câinele Macaroană, animalele de companie. Dar, oricât de ciudată este școala lor de vară, totul devine și mai ciudat, căci apare un eveniment neprevăzut: odată cu revenirea lui Abernathy și moartea doamnei Welington, ticălosul Munchauser va încerca să pună mâna pe conacul Summerstone, moștenirea doamnei Wellington. Acum doar copiii mai pot salva conacul. Dar pentru asta, trebuie să se confrunte cu fobiile lor.

Mi-a plăcut această carte, a fost interesantă, amuzantă și foarte ciudată.

Personaje principale: Madeleine, Lulu, Theo, Garrison, doamna Wellington, Schmidty, buldogul Macaroană, Munchauser, soții Knapp.

Țel: Ca copiii să-și învingă fobiile.

Nr. de volume: 3. Următoarele volume sut subintitulate „Lecția nu s-a terminat” și „Examenul final”.

Citită la: 13 ani.

O recomand pentru: 9-14 ani.

Format: mediu.

De unde am această carte: Am împrumutat-o de la bibliotecă.

Timp de lectură: 53 s. pe pag./3 h. 50 min.

(Foto @)
(Foto @)

 

]]>
http://www.otoiu.com/iasmina/scoala-fricosilor/feed/ 0
Dragon și diamant http://www.otoiu.com/iasmina/dragon-si-diamant/ http://www.otoiu.com/iasmina/dragon-si-diamant/#respond Mon, 27 Oct 2014 19:11:08 +0000 http://www.otoiu.com/iasmina/?p=2717 Continue reading Dragon și diamant]]> de Kai Meyer

Dragon_si_diamant

editura Rao

(411 pagini)

Acesta este al treilea volum al seriei „Poporul Văzduhului Înalt”. În acesta, se declanșează lupta finală. Dragonii s-au retras în Munții Cerului pentru a proteja corpul lui Pangu, cel mai mare dintre uriași,  de eter, care încearcă să pună stăpânire pe el. Dragonii știu că dacă eterul ar reuși ceea ce își propune, lumea ar fi distrusă, pentru că eterul plănuiește să elimine toate celelalte ființe de pe pământ, cu excepția lui și, cu ajutorul corpului lui Pangu, să remodeleze și reformeze lumea după cum va dori el. Situația se complică când, în timpul luptei magice dintre dragoni și eter, apar oribilele creaturi juru, care servesc și ele eterul și care vor ataca Grotele Sfinte în număr mare.

(Detaliu copertă. Clic ca să măreşti imagicnea. Foto @)
(Detaliu copertă. Clic ca să măreşti imaginea. Foto @)

Comercianții secreți chinezi sosesc în navele lor zburătoare, încercând să-i ajute pe dragoni, ajungând însă să fie atacați la rândul lor de comercianții secreți ruși , al căror plan este să vândă solzii și colții dragonilor, fără să înțeleagă că fără dragoni va veni sfârșitul lumii.

Pe lângă comercianții secreți chinezi, dragonii mai au un ajutor: uriașii. Însă, în ciuda acestor aliați, dragonii se tem că totul e pierdut și că eterul va învinge.

(Detaliu din carte. Foto @)
(Detaliu din carte. Foto @)

În timpul acestor lupte apocaliptice, Niccolo stă și veghează somnul Copilei Lunii. După rana pe care și-a făcut-o singură în volumul anterior, Niccolo a dus-o în Munții Cerului, căci magia dragonilor era singura care o mai putea salva. Altfel, ea ar fi murit. Dragonii au cufundat-o într-un somn magic, vindecător. Atunci când se va trezi, rana ei va fi vindecată, la fel ca și dependența de lumina lunii, dar, din păcate, vraja chi-ului nu va mai funcționa în cazul ei, astfel că ea nu va mai fi îndrăgostită de Niccolo. Dar odată cu vindecarea ei, Copila Lunii se va transforma într-un dușman periculos. Acum doar Niccolo și Nugua mai pot salva lumea de la distrugere.

Acest ultim volum din serie este cel mai aventuros dintre toate, eroii acestei cărți trebuind să supraviețuiască multor lupte dificile.

(Foto @)
(Foto @)

Personaje principale: Niccolo, Nugua, Feiqing, Șopot de Vânt, Kangan (comerciant secret), Copila Lunii, Guo Lao (ultimul xian), Alessia (fiica ducelui de pe Insula Norilor).

 

(Despre autor)
(Despre autor)

Nr. de volume: 3. Volumele anterioare se numesc „Lance și lumină” și „Mătase și sabie”.

Seria: „Poporul Văzduhului Înalt”.

Țel: Salvarea lumii.

Elemente fantastice: Somnul magic, săbiile magice ale xianilor care reînnoiesc puterile stăpânilor lor  (Ghimpe de Argint, Spin de Jad, lancea lui Li), uriașul Pangu și legenda acestuia, modul în care corpul de piatră al acestuia se transforma în carne, etc.

Citită la: 13 ani.

O recomand pentru: 11-20 de ani. Pentru puști, puștoaice, tineri.

Format: mediu.

De unde am această carte: Am împrumutat-o de la bibliotecă.

Timp de lectură: 1 min. 2 s. pe pag./aprox. 7 h.

(Clic ca să măreşti imaginea. Foto @)
(Clic ca să măreşti imaginea. Foto @)
]]>
http://www.otoiu.com/iasmina/dragon-si-diamant/feed/ 0