ENDE Michael – Ce-a citit Iasmina http://www.otoiu.com/iasmina Cărți pentru puști și puștoaice Wed, 30 Jul 2014 12:24:40 +0300 ro-RO hourly 1 http://www.otoiu.com/iasmina/wp-content/uploads/2015/09/icon-150x150.png ENDE Michael – Ce-a citit Iasmina http://www.otoiu.com/iasmina 32 32 Momo http://www.otoiu.com/iasmina/momo/ http://www.otoiu.com/iasmina/momo/#respond Tue, 29 Jul 2014 08:38:10 +0000 http://www.otoiu.com/iasmina/?p=2513 Continue reading Momo]]> de Michael Ende
(Coperta. Clic ca s-o măreşti. Foto @)

editura Dacia

(224 de pagini)

Momo era o fetiță orfană, care trăia în ruinele unui vechi amfiteatru, într-un oraș mare. Oamenii îi aduceau în fiecare zi de mâncare și era mereu vizitată atât de copii, cât și de adulți. Darul lui Momo era că asculta atât de bine ceea ce i se povestea, încât povestitorul avea mai multă inspirație. De asemenea, când oamenii aveau vreo problemă, veneau la ea și doar povestindu-i, își dădeau seama singuri cum s-ar putea rezolva problema, din felul în care Momo îi asculta. Însă odată cu apariția domnilor cenușii, adulții devin tot mai  preocupați să economisească timpul, astfel că se grăbesc tot mai tare și nu mai au timp de nimic. Dar în loc să aibă cât mai mult timp la dispoziție odată cu economisirea orelor, zilele lor se scurtează tot mai mult. Ceea ce nu știu e că domnii cenușii le fură timpul și îl păstrează pentru ei, deoarece ei nu pot trăi decât furând timp de la alții.

Domnii cenușii o urăsc pe Momo, pentru că ea încerca să-i convingă pe adulți că timpul le este furat. De aceea, ei plănuiesc să o prindă. Însă când fetița îl cunoaște pe Maestrul Ora, își dă seama că depinde doar de ea salvarea lumii de ticăloșii hoți de timp.

Mi-a plăcut această carte, povestea este frumoasă și are multe idei interesante.

(Detaliu carte. Foto@)
(Detaliu carte. Clic ca să citeşti.
Foto@)

Protagonist: Momo era o fetiță orfană, cu darul de a asculta atât de bine încât dădea  inspirație celor din jur. Avea părul negru și era plăcută de toată lumea, fiind simpatică. Avea mult timp la dispoziție, pe care îi plăcea să-l petreacă alături de prieteni.

Personaje principale: Momo, Gigi Ghidul (un tânăr care o vizitează des pe Momo), Beppo Măturătorul (un bătrân), domnii cenușii, Maestrul Ora și Casiopeea (broasca țestoasă fermecată).

Nr. de volume: 1.

Țel: Salvarea lumii de hoții de timp, care plănuiesc să fure timpul tuturor oamenilor.

Elemente fantastice: Florile clipelor, broasca țestoasă care prevedea ceea ce se va întâmpla în următoarea jumătate de oră, casa Nicicând de pe strada Niciunde, oprirea timpului, etc.

Citită la: 12 ani.

O recomand pentru: 9-100 de ani. Pentru copii, puști, puștoaice, tineri, chiar și pentru adulți.

Format: mediu

De unde am această carte: Mi-a împrumutat-o mătușa mea.

Timp de lectură: 1 min. 40 s. pe pag./6 h. 22 min.

]]>
http://www.otoiu.com/iasmina/momo/feed/ 0
Povestea fără sfârșit http://www.otoiu.com/iasmina/povestea-fara-sfarsit/ http://www.otoiu.com/iasmina/povestea-fara-sfarsit/#comments Fri, 11 Oct 2013 13:32:31 +0000 http://www.otoiu.com/wordpress/?p=504 Continue reading Povestea fără sfârșit]]> de Michael Ende

editura Polirom

(411 pagini)

13.10.10_9753
(Foto @.)

editura Polirom

(411 pagini)

Bastian e un băiat pasioant de lectură. Într-o zi, intrând într-un anticariat, o carte numită „Povestea fără sfârșit” îi atrage atenția. O șterpelește și începe s-o citească în podul școlii. În cartea citită de el, se povestește despre Fantazia, un ținut magic. Regina acestuia, Crăiasa Copilă, este foarte bolnavă. Atreiu este singurul care o poate salva. Băiatul pornește în căutarea leacului salvator și trece prin multe peripeții. O cunoaște pe străvechea Morla, o bătrână morocănoasă, dă peste o vietate îngrozitoare numită Ygramul, îi întâlnește pe bi-sihaștrii, doi omuleți pitici și multe altele. Totuși, carte asta are ceva ce-l neliniștește pe Bastian. Din când în când, vede personajele prin carte. Până la urmă, ajunge să intre în carte, pentru a o salva pe Crăiasa Copilă, dar atunci lucrurile se complică.

O carte minunată. Mi-au plăcut peripețiile pe care le trăiesc Atreiu și Bastian. De asemenea, mi-a plăcut cât de complexă a fost această carte.

„Mesajul este cel mai important. Ca și povestea lui Peter Pan, Povestea fără sfârșit sugerează că e mai bine să crezi și să ți se spună că ești nebun, decât să fi un necredincios care este considerat matur. Ende reînvie în noi tocmai capacitatea de a crede.”

Nancy Evans, Glamour

Citat din carte:Foarte curând, în jurul lui Bastian și al Puișorului Lunii, peste și sub ei și în toate părțile, întunericul catifelat fu plin de plante luminoase ce tot încolțeau și creșteau repede. O sferă arzând în toate culorile, o lume nouă și strălucitoare plutea Niciunde, creștea și creștea mereu, iar în miezul ei cel mai lăuntric ședeau mână-n mână Bastian și Puișorul Lunii privind cu ochi mari de uimire priveliștea cea mirifică.”

Capitolul 13 „Pelerin, pădurea nopții.”

Personaje principale: Bastian, Atreiu, Fuhur (un dragon), Xayide (vrăjitoarea cea rea), Crăiasa Copilă (regina Fantasiei), Graograman (Moartea Multicoloră), Oracolul, Bătrânul de pe Muntele Călător etc.  

Ţel: Salvarea Fantasiei, întoarcera acasă a lui Bastian.

Elemente fantastice: dragonul, vrăjitoarea, bătrânul care însemnează absolut tot ce se petrece în Fantasia sau ce spun alții, bi-sihaștrii, păianjenul care-și tot schimba forma etc.

Nr. de volume: 1

Citită la: 10 ani

O recomand pentru: De la 10 ani până la 100 de ani. Pentru copii, puști și puștoaice, chiar și pentru adulți. Pentru cititori avansați.

Formatmare, cartonată.

De unde am această carte: Am primit-o de Crăciun.

michael-ende

Michael Ende

]]>
http://www.otoiu.com/iasmina/povestea-fara-sfarsit/feed/ 2